De 23 de ani, cu și prin proiectele asociației sale, Alin Ușeriu ne demonstrează că voluntariatul trebuie să fie o normalitate
Povestea lui Alin Ușeriu este despre încercările trecutului care devin porți ce conduc către începuturi spectaculoase. De tânăr a fugit din țară, de supărare. A ajuns să ducă o viață ideală în Germania, avea casă, familie, un job respectat, dar dorul de casă nu-i mai dădea pace. A revenit acasă pentru a face ceva cu sens. Remarcându-se cu un puternic simț al dreptății, prin voluntariat a schimbat mentalități, comportamente și atitudini. Este bârgăuanul care ne-a schimbat percepția despre ceea ce înseamnă voluntariat prin intermediul proiectelor sale recunoscute la nivel internațional, propovăduind de fiecare dată că această atitudine trebuie să fie o normalitate.
De-a lungul celor peste 20 de ani de activitate, Alin Ușeriu a avut nenumărate proiecte legate de cele patru mari valori ale organizației pe care a fondat-o: mediu, educație, social și cultură. Dacă vorbim de împăduriri oricine spune numele organizației Tășuleasa Social, iar dacă vorbim despre moștenire culturală, am putea vorbi fără dar și poate de ”Via Transilvanica”, drumul care unește România, cel mai ambițios proiect al lui Alin Ușeriu. La Tășuleasa Social se predă o singură teorie, voluntariatul, care se învață prin nenumărate exemple practice. Și totul începe de la președinte…
Ascultă o poveste plină de farmec, cu suișuri și coborâșuri, cu momente de agonie, de extaz, cu lacrimi de tristețe, dar și de bucurie, cu Alin Ușeriu, coordonatorul Asociației Tășuleasa Social. (foto arhivă personală/ music by bensound.com)
@PovesteaNeUneste este un proiect susținut de @ProFenster, @Kalsero și @Clinica ALTEO.