După 15 ani petrecuți în Japonia, Viorel Costin Nuțu a deschis piața sushi în orașul imnului național
Pentru mulți, Japonia este o destinație exotică de vis. Pentru Viorel Costin Nuțu, însă, a fost acasă timp de 15 ani. Soția i-a fost de aici, și tot aici au venit pe lume cei doi fii ai săi, care deși nu știu limba română, poartă nume românești: Timotei și Samuel. Bistrițeanului nostru i-a fost destul de greu cu adaptarea în țara ce se află la peste 8000 de km depărtare de România, a muncit cu ziua, a fost ajutor de bucătar, dar ambiția, perseverența și dragoastea pentru familie l-au motivat să lupte pentru a reuși. Aproape 3 ani a învățat copii și adulți niponi limba engleză și pentru o perioadă de 8 ani a fost unul dintre cei mai iscusiți bucătari din gastronomia japoneză în orașul în care a trăit. L-am întâlnit pe Vio imediat după ce a revent acasă, în 2021, când afacerea lui era în fază de teste, iar astăzi are propriul restaurant la Bistrița și este singurul de acest fel. ”Sushi Fresh” este o mică parte a culturii japoneze pe care Vio și-a însușit-o în cei 15 ani petrecut în Țara Soarelui Răsare. Este cel care a deschis piața sushi în orașul nostru, și deși ai crede că diferențele culinare sunt uriașe, bistrițenii chiar mănâncă sushi.
Vio Nuțu ne povestește despre viața sa în Țara Soarelui Răsare și cum și-a adus pasiunea pentru sushi în Poarta Transilvaniei.
Poveste susținută de #StoryVoice, #Kalsero, #MixMotor și #Lucky Mill
Muzic by pixabay.com/ Foto arhivă personală