Dan Coman: ”Unde am copilărit eu, aveam momente când mă plictiseam teribil și așa am descoperit o mică fantă: cititul”. Află cum îndrăgitul profesor ce a copilărit pe Valea Gersei a devenit unul dintre cei mai cunoscuți scriitori români

Ascultă povestea savuroasă a unui #scriitor renumit care multă vreme și-a ținut manuscrisele în sertar, a unui #profesor foarte apreciat care până la absolvirea modulului pedagogic refuza ideea de a deveni dascăl. Copilul de pe Valea Gersei ce visa să devină explorator și mai apoi fotbalist a publicat poezie în majoritatea revistelor literare importante din România. Pentru prima sa carte, ”Anul cârtiței galbene”, a primit #Premiul Național de Poezie ”Mihai Eminescu” pentru #debut și Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România. Cu timpul, #opera sa a căpătat amploare și a fost tradusă în mai multe limbi străine. Textele sale fac parte din antologii publicate în România, dar și în Suedia, Franţa, SUA sau Canada. A beneficiat de #burse importante și #rezidențe cum mulți artiști doar visează. Iar de 15 ani, aduce cea mai bună #poezie în orașul imnului național, organizând an de an un festival unic în România: ”Poezia e la Bistrița”. Și povestea merge mai departe…
Mama și mătușile mele făceau schimb de romane și vorbeau despre intrigă, întâmplări, personaje, iar chestia asta, chiar dacă eu nu înțelegeam o iotă din ce auzeam, mă fascina. Mă fascina bucuria lor când discutau despre lectură… (D.C)
O poveste grozavă cu un om grozav (foto Facebook și arhivă personală Nuni/ muzica (piesa favorită a scriitorului) ”In The Mood For Love – Song Yumeji’s theme Shigeru Umebayashi”)
@PovesteaNeUnește este un proiect susținut de @ProFenster, @Kalsero și @Clinica ALTEO.