Povestea unui general de brigadă, Cornel Traian Scurt

foto brigadă

Țintește sus! Fii cel mai bun! Pentru a îndeplini aceste deziderate este nevoie de mult curaj, sacrificiu și devotament. Este crezul celor care îmbrățișează viața de militar. Cariera militară este pentru mulți pretendenți un vis greu de îndeplinit. Pentru toți cei care nu au lăsat nimic să le stea în cale și care cu hotărâre, efort și disciplină au fost admiși în școlile de profil, dorința de a fi militar a devenit realitate.

De data aceasta vă aducem în atenție povestea unui militar de carieră care încă de copil și-a stabilit obiective clare și mărețe, dorindu-și să devină general sau episcop, apoi medic. Copilul liniștit, foate ordonat, pasionat de istorie și fruntaș la învățătură, care a crescut într-o familie de oameni simpli într-un mic sat din județul Sălaj, și-a văzut visul devenind realitate. Pas cu pas și-a atins fiecare obiectiv stabilit. De Ziua Națională a României 2022, i-a fost acordat gradul de general de brigadă cu o stea. Este unul dintre cei mai longevivi comandanți ai Batalionului 812 Infanterie Bistrița ”Șoimii Carpaților” și din 2020 este comandantul Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”, structura a Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”, având aproximativ 3000 de subordonați.

” Voi fi acolo unde este nevoie de mine!”

🎧 Ascultă povestea unui general… amintiri din copilărie, din școlile militare, despre misiuni internaționale, comandament, educație și oameni.

You may also like...

1 Response

  1. Dragan Vasile spune:

    Un om simplu și un om deosebit !!! Multă sănătate și toate gândurile de bine !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest